Mikä ihmeen hacklab?

Hacklabit ovat fyysisiä tiloja, joissa tieteestä, teknologiasta ja digitaalisesta taiteesta kiinnostuneet voivat tavata, viettää aikaa yhdessä ja tehdä joko henkilökohtaisia tai yhteisiä harrastetöitä.

Hacklab voi toimia myös yhteistyössä oppilaitosten ja liike-elämän toimijoiden kanssa tarjoten paikan vapaamuotoiseen kokeilemiseen ja innovatiiviseen yhteistyöhön. Perusperiaatteita ovat vapaus kokeilla, vapaaehtoisuuteen perustuva organisoituminen ja tasa-arvoisuus.

Suomessa toimii tällä hetkellä Mikkelin lisäksi 9 hacklabia. Lisätietoa Suomen muiden hacklabien toiminnasta löydät osoitteesta hacklab.fi.

Kuinka osallistun?

Toiminta Mikkelissä on saatu käynnistettyä ja omat toimitilat on hankittu. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, sillä tilaa ja mahdollisuuksia on vielä paljon! Aluksi kannattaa tutustua muuhun porukkaan, joko käyttäen yhteystiedot-osion avulla tai tulemalla tutustumaan toimintaan paikan päälle. Hacklabilla on avoimet ovet (ns. keskiviikko-hack) joka torstai klo 17 alkaen. Tilamme sijaitsee osoitteessa Pietarinkatu 23, sisäänkäynti Yrjönkadun puolelta.

Yhdistyksen jäsenyyttä voit hakea täyttämällä liittymislomakkeen. Yhdistyksen hallitus käsittelee jäsenhakemukset mahdollisimman ripeästi ja lähettää uusille jäsenille kattavan tietopaketin.

Yhdistyksen jäsenyys oikeuttaa sinut ryhtymään kuukausijäseneksi, mikä tarkoittaa 24/7 pääsyä labin tiloihin sekä mahdollisuutta säilyttää omia projekteja labin tiloissa.

Hacklab Mikkelin periaatteet ovat melko yksinkertaiset: Älä tee mitään tyhmää. Jos et tiedä jotain, kysy.

Lisäksi kannustamme toimimaan tiloissamme oma-aloitteisesti do-ocracyn mukaan:

"If you want something done, do it, but remember to be excellent to each other when doing so."

Hacklab Mikkeli ry.

Hacklab-yhteisön toiminnan mahdollistamiseksi on perustettu ja rekisteröity yhdistys Hacklab Mikkeli ry. Yhdistys on perustettu palvelemaan yhteisön tahtoa ja tavoitteita - ei päinvastoin. Yhdistys toimii yhteisöä edustavana oikeushenkilönä ja on tehnyt siinä roolissa myös vuokrasopimuksen nykyisistä tiloista. Yhdistys voi myös hakea ja anoa erilaisia avustuksia.

Mikkelin kulttuuripalvelut - KulttuuriKannustin

Maaliskuussa 2015 Hacklab Mikkeli ry. sai Mikkelin kaupungilta 1000 euron KulttuuriKannustin-palkinnon.

Huhtikuussa 2015 Fuugin säätiö myönsi 2000 euron avustuksen tilojen varusteluun.